Здравейте,
първо бих искала да Ви поздравя за наистина чудесния и лесен за ползване калкулатор!
Второ може ли ми кажете дали при изчисляване на паричните обезщетения за болничен и отпуск за отглеждане на дете освен осигурителния доход по постоянен трудов договор, включващ: пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица, се включват и дохода от граждански договори, по които обаче са внесени осигуровки само за пенсия.
Гражданските договори са сключвани за период, в който е в сила и трудовия договор.
Благодаря предварително!
Ако второто дете се роди преди първото да е навършило две годинки (т.н. породени деца) първата година ще получавате същото обезщетение, каквото сте получавали за първото дете, но не по-малко от МРЗ за страната. За първото дете имате възможност да прехвърлите правото на отпуската по чл.164 от КТ на друг осигурен член от семейството Ви (баща, баби и дядовци) или да получавате 50% от обезщетението до навършване на 2-годишна възраст.

Сърдечно благодаря!
Точно това ме интересуваше!
Хубав ден
до 410 ден се взима за база, базата от която е изчислено обезщетението
след 410 ден до 2 годинки на детето - минимална работна заплата за страната

Много благодаря за бързия отговор!
Ако е удобно  бихте ли ми казали как се изчисляват обезщетенията ако настъпи бременност в рамките на този 410 дневен период, а раждането е в рамките на периода до 2 год. на първото дете, т.е. 2 бебчета в рамките на 2 години. Дали в този случай паричните обезщетения за второто ще бъдат като за първото или ще се изчислят за последните 12 месеца назад от втория термин?
Благодаря
Здравейте,
бих искала да попитам какви биха били паричните обезщетения и как се изчислявате в следния случай:
в рамките на отпуска за отглеждане на дете до 2 год. настъпи втора бременност и раждане на второ дете.
Благодаря за отделеното време!